Djelo na djelu

Već četiri godine ustrajno kuca veliko Šibensko srce dobrote koje pomaže kad god nekome pomoć zatreba.

Dobrotvornu akciju Šibensko srce domaći trgovački lanac Djelo pokrenuo je početkom 2010. godine sa željom da uspostavi domaći lanac solidarnosti među žiteljima Šibensko – kninske županije i stvori humanitarni fond iz kojeg će se u svakom trenutku moći pružiti pomoć potrebitima.

Ove godine, krizi usprkos, Šibensko srce je kucalo dobrotom koju treba cijeniti. Prikupljeno je gotovo trideset tisuća kuna. Novac su dobili pojedinci kojima je pomoć bila neophodna da prebole teške bolesti te Udruga žena sv. Antun i Udruga Izvor ljubavi, institucije koje skrbe o našoj najvećoj brizi, teško oboljeloj djeci.

Kako kuca Šibensko srce?

Princip je jednostavan. Kupnjom proizvoda koji su označeni akcijom Šibensko srce se svaki mjesec izdvaja deset posto njegove prodajne vrijednosti za pomoć osobama ili udrugama koje su navedene na plakatima Šibenskog srce koji se nalazi u svim dućanima Djela tako da se odmah zna u čije će ruke svaka kuna doći.

Škola odgovorne kupovine domaćih proizvoda

Dobrotvorna akcija pomoći bližnjima, pojedincima ili udrugama koje skrbe o potrebitima Šibensko srce domaćeg trgovačkog lanca Djelo puno je više od izravne solidarne pomoći potrebitima. No je ujedno i škola odgovorne kupovine domaćih proizvoda jer potrošači kupujući hrvatske proizvode izravno pridonose hrvatskog gospodarstva Lijepe Naše i razvitka šibenske regije. Školovanje se sastoji u širenju svijesti građana da nećemo napredovati, prevladati krizu i živjeti bolje ako budemo kupovali samo uvozne i zanemarivali domaće proizvode.
Zbog toga Djelo uporno i djelatno promiče hrvatske proizvode i proizvođače. Ogledalo takve poslovne vizije je akcija Šibenski proizvod kojom Djelo nastoji otvoriti vrata tržišta što je moguće većem broju zavičajnih poduzetnika i proizvođača. Oni su Djelu uzvratili povjerenjem i dodatnim trudom na povećanju kakvoće svojih već ionako izvrsnih proizvoda.