Odgovorno poslovanje

U skladu sa opredjeljenjem da svaka djelatnost Djela mora biti usmjerena prema dobrobiti zajednice te posrednom i neposrednom otvaranju novih radnih mjesta, pokretanje vlastite proizvodnje mesnih prerađevina osmišljeno je s ciljem da pomaže i potiče razvoj domicilnog stočarstva, obogati trgovačku i ugostiteljsku ponudu te stvori preduvjete za izvoz originalnih domaćih proizvoda Šibensko – kninske županije na druga tržišta.

Za razliku od ostalih trgovačkih poduzeća Djelo u djelatnoj strukturi firme (komercijala, marketing, trgovci, skladište, uprava, kadrovska, računovodstvo) ima zaposlene isključivo žitelje Šibensko-kninske županije te predstavlja veliki oslonac njenog gospodarstva.

Cjelokupna proizvodnja – od nabave do trgovine odvija se u Šibensko-kninskoj županiji.

Djelo osim toga osigurava posao prizvodnim kapacitetima poduzetnika Šibensko - kninske županije i živi s lokalnim gospodarstvenicima koji mu pomažu da razvija svoju maloprodaju. Tvrtka uspješno surađuje sa proizvođačima Šibensko-kninske županije. Kroz projekt “Šibenski proizvod” promiče važnost kupovine domaćih proizvoda, a potiče i niz drugih djelatnosti. Primjerice trošeći sav novac za marketing u svojoj županiji jamči opstanak i razitak lokalnih informativnih medija - radija, televizije, novina i internetskih poratala. Osim sa lokalnim proizvođačima poput Vinoplod – Vinarije Šibenik, Djelo uspješno surađuje i sa etabliranim hrvatskim proizvođačima kao što su: Čakovečki mlinovi, Vindija, Gavrilović, Maraska, Badel i mnogi drugi. Suradnja bi mogla biti i šira, ali na žalost neki hrvatski proizvođači ne podupiru hrvatsku trgovinu. U Djelu smatraju kako su domicilni trgovci izuzetno važni u svojim lokalnim zajednicama jer imaju široku paletu radnih mjesta, ali moraju biti odgovorni prema lokalnoj proizvodnji, prema svojim kooperantima i prema lokalnoj zajednici.

Odgovorno poslovanje Djela očituje se i kroz projekt „Solidarnost na djelu“ u čijim okvirima se omogućava povoljnija kupovina domaćih proizvoda umirovljenicima. Jeftinija potrošačka košarica umirovljenicima znači lakši i kvalitetniji život.

Kroz humanitarni projekt „Šibensko srce“ pomaže se mnogima; svaki se mjesec kupovinom u Djelo trgovinama pomogne određenoj udruzi ili bolesnom djetetu, tj. osobi. Djelo je zahvalno kupcima koji iz mjeseca u mjesec kupuju artikle sudionike projekta te tako 10 posto prodajne vrijednosti artikala doniraju onima kojima je najpotrebnije.